Tuesday, 2 December 2008Tok Mun Masih Minat Bertanding

UM: KUALA TERENGGANU 1 Dis. - Bekas calon bebas Parlimen Kuala Terengganu yang mencuri tumpuan pada pilihan raya lepas, Maimun Yusof , 89, melahirkan minatnya untuk bertanding bagi merebut kerusi itu pada pilihan kecil yang akan diadakan nanti.

Bagaimanapun, hasratnya itu akan diteruskan sekiranya ada pihak yang mahu menaja wang deposit berjumlah RM10,000 bagi melayakkan dirinya bertanding sebagai calon pilihan raya kecil itu. Maimun yang lebih mesra dengan panggilan Tok Mun berkata, beliau masih menyimpan hasrat untuk bertanding, namun tidak mempunyai wang berkenaan untuk berbuat demikian.

‘‘Tok berminat lagi bertanding, tapi tok tak ada pitih (wang) dah. Banyak pitih tok habis masa bertanding dalam Pilihan Raya Umum Ke-12 pada 8 Mac lalu. Sekarang ini pun, tok tak ada pendapatan tetap untuk sara diri tok. Tok hanya meniaga kain secara kecil-kecilan,” katanya ketika ditemui Utusan Malaysia di rumahnya di Jalan Pasir Panjang di sini hari ini.

PAK PELANDOK : Hebat Tok kite sorang ni......... bertanding sokmo, bolehlah kita berbewah pulak di Kuala Terengganu, perjuangan mesti di teruskan Tok........ tapi muka tu jangan le dok musang je........senyum le sekit.....le ni guane gamaknya Pasar Payang, masih banjir lagi ke Tok, Tok Mat Said dan Tok Pa kena ambil kira prihal Tok kite ni.... undi Tok kite dulu 685....... banyak tu..........

No comments:

Sejarah Kedah

Sejarah Kedah
Peta bertarikh 1730 ini menunjukkan Empayar Benua Islam Siam Nagara Kedah

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails